CHATEAU MONTAUD,CÔTES DE PROVENCE AOC
Code: 3740-MANProduct detailed description
TERROIR
Půdu tvoří zejména břidlice v pískovci. Permské půdy na vinici jsou špatné, a proto je potřeba, aby revy hluboko zakořenily. Právě toto jim bude umožněno těžit z veškerých vlastností dané oblasti. Hrozný hojně rostou pod středomořským sluncem, získává svou plnou chuť.
ODRŮDY
Grenache: 50%, Syrah: 5%, Tibouren: 5%, Cinsault: 40%
TIPY NA SERVÍROVÁNÍ
Ideální teplota servírování I 10 ° až 13 ° C
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
Lehce kyselé s náznakem citrusů a třešně. Díky naší půdě, kterou převážně tvoří břidlice, i chuť v závěru přímé s nádechem minerálů.
SNOUBENÍ
Jako aperitiv s trochou zeleniny a provensálskými krémy, nebo s klobásami a masovými koláči. Perfektně se hodí k mořským plodům, ke středomořským, exotickým či japonským pokrmům.
„Velmi aromatický, pěkný útok, dobrá délka“
Concours Général Agricole Paris 2019 Stříbrná medaile, 24. 2. 2019 12. 5. 20
„Svěží, hladký, vláčný, zůstane s lehkostí.“
Be the first who will post an article to this item!