První zmínka o francouzském víně pochází z šestého století před naším lepočtem. Francouzská vína se obvykle vyrábí z takzvaných evropských odrůd: Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon nebo Merlot. Pokud použijeme při výrobě jednu z těchto odrůd alespoň z 75%, můžeme vzniklé víno označit jako druhové. Francouzské víno je obvykle označováno podle regionu (například Bordeaux ). Klasifikace vín ve Francii vychází z konceptu terroir, což můžeme přeložit jako kraj původu.
Kontrola zralosti. Eraflage a drcení. Macerace a fermentace pod kontrolou teploty. Zrání 24 měsíců včetně 3 měsíců v sudu před regálem, montáží a stáčením....
Hospodaření s révou v odůvodněném zemědělství. Vinifikace se provádí v nerezovém zásobníku s předfermentorem studené macerace a vatování po dobu 20 měsíců.
Vinifikace Château Brane-Cantenac Le Baron de Brane MargauxVyvážené víno Le Baron de Brane Margaux z Francie je cuvée lisované z odrůd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a...
Cobertizo Expresión. Červené víno Crianza. 100% Mencía. 14 % obj. 18 měsíců ve francouzských dubových sudech. Lahvováno nefiltrované. Originální s jemnou vůní třešní a kakaa....
Cobertizo Mencía Joven. Mladé červené víno. 100% Mencía. 13,5 % obj. Tradiční postup a řízené kvašení v nerezových tancích. Ovocné s vůní černého lesního ovoce a minerálními...
Druhé červené víno Château Pédesclaux, které je v klasifikaci vín Bordeaux 1855 zařazeno do páté třídy Granc Cru Médoc. Jeho název je odvozen od květu (Fleur), který se otevře,...
FLEURIE "SIGNATURE", YANNICK DE VERMONT
100% GAMAY
100% černá gamay s bílou šťávou
Věk des vignes: 50 rok
Místo: Fleurie
Vinice jsou spravovány v udržitelných kulturách s...
Popis
100% Mauzac in Ancestral Method, předchůdce dnešního Pet' Nat', gurmánská a květinová bublina, stravitelná surová látka s malým množstvím síry v závěru.
Originální...