CHATEAU MONTAUD , CÔTES DE PROVENCE
Kód: 4984Detailní popis produktu
TERROIR
Půdu tvoří zejména břidlice a pískovec. Permské půdy na vinici jsou špatné, a proto je potřeba, aby se révy hluboko zakořenily. Právě toto jim poté umožňuje těžit z veškerých vlastností dané oblasti. Hrozny hojně rostou pod středomořským sluncem, čímž získávají svou plnou chuť.
ODRŮDY
Grenache : 50%, Syrah : 5%, Tibouren : 5%, Cinsault : 40%
TIPY NA SERVÍROVÁNÍ
Ideální teplota servírování je 10° až 13°C
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
Temperamentní a masité. Lehce kyselé s náznakem citrusu a třešně. Díky naší půdě, kterou převážně tvoří břidlice, je chuť v závěru přímá s nádechem minerálů.
SNOUBENÍ
Jako aperitiv s trochou zeleniny a provensálskými krémy, nebo s klobásami a masovými koláči. Perfektně se hodí k mořským plodům, ke středomořským, exotickým či japonským pokrmům.
RECENZE A OCENĚNÍ
Argent
"Très aromatique, belle attaque, belle longueur"
Concours Général Agricole Paris 2019 Médaille d’argent, 24/02/2019 12.5/20
"Frais, lisse, souple, il reste en toute simplicité."
Guide Bettane et Desseauve des vins de France 2018, 04/09/2017
"Excellent Côtes de Provence, une nouvelle fois très bien équilibré, et développe des notes florales avec une touche de framboise, un vin ample et gourmand, parfait sur une rouille de calamars ou un sauté d'agneau."
Michel ALBIN , Guide Dussert-Gerber 2018, 01/08/2017 84/100
"Robe rose saumon. Nez engageant évoquant les fruits rouges croquants, notes lactées. En bouche, un vin léger, très fruité, frais, équilibré, gouleyant."
Guide Gilbert & Gaillard , 01/07/2017
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.